Selecteer een pagina

Vier de zomer op de fiets in eigen land! Brabant kent prachtige themafietsroutes met leuke tussenstops onderweg. Spijkers Fietsen deelt in samenwerking met VisitBrabant Routebureau de 4 mooiste routes voor een onvergetelijke middag in onze provincie.

Fotografie: Visitbrabant.com

Van Gogh Fietsroute

Het Brabantse landschap is dé inspiratieplek van Van Gogh. Voor kunstliefhebbers is er dus geen betere fietsroute dan deze. De prachtige omgeving brengt je langs de plekken waar de kunstenaar opgroeide en werkte. Maar liefst 435 kilometer fietsplezier is verdeeld over tien unieke routes, waaronder 48 kilometer door Tilburg en omgeving.

Afstand: 48 km

Fietsroute Maashorst 

Wist je dat De Maashorst het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant is? Met honderden plantensoorten, bijna 150 vogelsoorten en meer dan 25 zoogdiersoorten is De Maashorst fietsroute een echte aanrader. Vergeet je verrekijker niet, wie weet spot je de oerbewoners: de wisent, Tauros of Exmoorpony.

Afstand: 45 km

Biesbosch fietsroute 

Fiets door het Nationaal Park de Biesbosch, beter bekend als het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Met een eenvoudig netwerk van knooppunten weet je zeker dat je de mooiste plekjes van dit unieke waterrijke landschap kruist. Tip: breng onderweg een bezoekje aan het Biesbosch Museum en kom meer te weten over de historie van het gebied.

Afstand: 23 km 

Liberation routes 

Acht Liberation fietsroutes voeren je langs zichtbare herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. Onderweg kom je op de belangrijkste WOII-locaties van Brabant diverse monumenten, musea en luisterzuilen tegen voor leerzame tussenstops.

Afstand: 30 tot 47 km

Testrit maken

Eerst ervaren, dan geloven

Ga er deze zomervakantie lekker op uit. Voor vertrek een testrit maken op een nieuwe of gebruikte (elektrische) fiets? Breng een bezoek aan Spijkers Fietsen en laat je persoonlijk adviseren.

    • Vrijblijvend (elektrische) fietsen testen
    • Meerdere modellen vergelijken
    • Ruim assortiment A-merken
    • Persoonlijk en eerlijk advies