Selecteer een pagina

Je zult het vast herkennen: in de koude wintermaanden laat je je elektrische fiets liever staan. Dat je de e-bike in de winter minder intensief gebruikt, wil niet zeggen dat die minder aandacht behoeft. Daarom geven wij de belangrijkste tips om je elektrische fiets optimaal te onderhouden in de koudere periodes.

Bewaar de accu op een warme plaats

De accucapaciteit kan slecht tegen de kou waardoor de accu in de zomer sneller leeg of stuk kan gaan. Staat je elektrische fiets altijd buiten? Neem de accu dan mee naar binnen (tussen de 20 en 25 graden Celsius) in de wintermaanden. Ondanks dat je de accu in de winter niet tot nauwelijks gebruikt, is het daarnaast verstandig deze eens in de twee weken op te laden. Ook dit voorkomt problemen met de accucapaciteit.

Voor gebruik elektrische fiets controleren

Ga je in de wintermaanden toch met je elektrische fietst op pad, check dan altijd van tevoren of alles goed werkt. Onderdelen zoals de remmen en de versnellingen zijn in de winter extra kwetsbaar. Controleer daarnaast het profiel van de banden. Omdat het in de winter glad kan worden, raden wij je aan om winterbanden te overwegen. Met winterbanden heb je veel meer grip bij gladheid en kun je met een gerust gevoel op pad. Kom langs in onze winkel voor een passend advies.

Elektrische fiets schoonmaken

Kom je terug van een winterse fietstocht, maak dan naderhand je fiets goed schoon, zeker als je door de pekel hebt gefietst. Let er wel op dat je de accu verwijdert voordat je begint met schoonmaken. Zorg dat je naderhand de e-bike goed droogmaakt om roest te voorkomen. Zo blijft je e-bike zo lang mogelijk als nieuw.

Accucover

Vrieskou kan nadelige gevolgen hebben op de levensduur van de accu. Om je accu in de kou optimaal te beschermen, heeft het merk Mellen een perfecte accucover ontworpen. In de winter is het een geweldig hulpmiddel om warmte vast te houden en energie te besparen. Daarna functioneert de cover in de zomer perfect als beschermlaag tegen de brandende zon.