Selecteer een pagina

Hoe snel ben je precies?

Het voetbalseizoen is in volle gang. Woon je in de buurt van het Wagnerplein en heb je een seizoenkaart van Willem II? Dan ga je met lekker weer natuurlijk het liefst op de fiets naar jouw favoriete club. Je vindt bij Spijkers Fietsen een hoogwaardige e-bike waarmee je op tijd en zonder moeite binnen 20 minuten bij de wedstrijd arriveert. 

Eerder testten Babs en Sara de Freebike Transporter Bronx en de Gazelle elektrische stadsfiets van Koolhoven naar de Korte Heuvel. Dit keer ontdekten ze een leuke route naar het Willem II stadion. Met wat extra hulp van de Mio Fietsnavigatie Cyclo 200, natuurlijk. Dankzij dit gebruiksvriendelijke navigatiesysteem hoef je nergens over na te denken; de turn-by-turn navigatie geeft elke instructie aan met een duidelijk geluidssignaal.

Van het Wagnerplein…

We starten op het Wagnerplein, steken op de Heikantlaan over en nemen de Von Weberstraat richting de Ringbaan Noord. Voorbij Spijkers Fietsen gaan we door naar de Hoefstraat. De Freebike heeft een voorwielmotor waardoor je makkelijk in elke versnelling weg kunt rijden nadat je voor het stoplicht hebt gestaan. Zorg dat je in bochten je snelheid vermindert en de motor van de e-bike het werk laat doen. Dit voorkomt slippen op gladde ondergronden. Dankzij de middenmotor van de Gazelle e-bike is de gewichtsverdeling gunstig en stuur je lekker makkelijk.

Via de Hoefstraat

Op de Hoefstraat fiets je voorbij de Hoefstraatkerk richting de Koestraat. Dit rechte stuk kun je de motor gerust een tandje hoger zetten. De Freebike heeft negen standen en de Gazelle zeven, dus keuze genoeg en lekker makkelijk trappen!

Voorbij het NS-plein

Net voorbij Enjoii Restaurant tref je het NS-plein. Op het pleintje tegenover Kok Verhoeven kun je op een bankje even van de herfstzon genieten. In de mand op de voordrager heb je genoeg ruimte voor een flesje drinken (of een extra warm vest).

… naar het Willem II Stadion

We komen steeds dichterbij! Vanuit het NS-plein ga je onder het spoor door via de Paleis- en Schouwburgring naar de Korvelseweg. Vanuit daar fiets je een aantal kilometers rechtdoor en zie je het stadion na enkele minuten verschijnen.

En via een omweg naar huis

Neem na de wedstrijd een kleine omweg via de Korte Heuvel, om te proosten op de overwinning (natuurlijk). Bij Café Bakker, Studio of Polly Maggoo is het gezellig druk na de wedstrijden. Let wel: Zet je fiets in het zicht of beveiligd in de fietsenstalling onder de Heuvel. Deze stalling is elke dag van 7:30 tot 4:30 uur geopend. Vanuit daar sta je binnen een minuut in je favoriete kroeg op de Korte Heuvel.

Onze e-bike toppers

Transporter Bronx

De Freebike Transporter Bronx is een oer-Hollandse elektrische fiets met voorwielmotor, perfect geschikt voor mama’s, scholieren en mensen met een trendy lifestyle. De kenmerkende voordrager valt direct op en is perfect bestemd voor je schooltas, boodschappentas of nog leuker een bak of mand naar keuze. Door de dubbele pootstandaard en het stuurslot blijft jouw fiets staan, hoeveel je ook meeneemt. Deze robuuste elektrische fiets is in elke kleur samen te stellen middels de unieke Freebike configurator. Ook kun je zelf de handvaten, het zadel, het frame, de snelbinders en accu kiezen.

Gazelle Luzern HMb

Dankzij de sterke en betrouwbare middenmotor fiets je met de Gazelle Luzern HMb 400 Wh moeiteloos je favoriete fietsroutes in Tilburg. Deze sportieve fiets is licht en onderhoudsarm. Door de lage plaatsing van de Bosch Active Plus middenmotor heeft de Gazelle een uitstekende wendbaarheid en wegligging. De zeer krachtige motor brengt je geruisloos naar iedere bestemming. Daarbij bieden de 7 versnellingen, de stuurvering en zadelvering optimaal fietscomfort en voelt de ondersteuning heel natuurlijk aan, doordat de motor direct de trappers aandrijft.

Transporter Bronx

– Kleur: naar keuze
– Framehoogte: dames 46, 49, 53, en 57, heren 49 (Black), 53 en 57
– Wielmaat: 28″
– Accu: Samsung Li-lon, standaard 36v- 10,4 ah, 374 Wh
– Ondersteuning: 9 standen
– Motorplaats: voorwiel
– Motor: Shengyi 250W, brushless incl. vrijloop + walk assist, tot 40 Nm
– Max. snelheid: 25 km/h
– Versnelling: Shimano Nexus 3
– Display: Digitaal LCD
– Achterlicht: Spanninga Lineo geintegreerd in accu
– Voorlicht: Spanninga Swingo
– Zadel: Selle Royal Drifter
– Laadtijd: 4-6 uur
– Fietsstandaard: dubbelpoot

Gazelle Luzern HMb

– Kleur: Eclipse black
– Framehoogte: dames 49, 53, 57, heren 57, 61
– Wielmaat: 28”
– Accu: 400 Wh
– Ondersteuning: 7 standen
– Motorplaats: middenmotor
– Motor: Bosch Active Line Plus (50 Nm)
– Versnelling: Naafversnelling
– Merk versnelling: Shimano
– Type naaf: Nexus
– Frame materiaal: Aluminium
– Max snelheid: 25 km/h
– Gewicht: 22,4 kg
– Voorlicht: 30 Lux koplamp
– Fietsstandaard: enkele poot