Selecteer een pagina

Hoe snel ben je precies?

Het zonnetje schijnt: de terrasjes op de Korte Heuvel roepen je! Woon je in de Reeshof en laat jij je weleens tegenhouden door de afstand naar de stad? Niet meer nodig! Spijkers Fietsen heeft de perfecte oplossing. Stap op de e-bike en je bent binnen 25 minuten in het bruisende centrum van Tilburg, zonder bezweet voorhoofd.

Onze Babs en Sara namen zelf de proef op de som en fietsten op de Freebike Transporter Bronx en de Gazelle elektrische stadsfiets van Koolhoven naar de Korte Heuvel. Met een beetje hulp van de Mio Fietsnavigatie Cyclo 200, want dat fietst wel zo relaxed. Terwijl je geniet van het heerlijke fietsweer hoef je nergens over na te denken: de Mio Cyclo 200 wijst je de weg naar een verfrissend biertje op een zonnig terras. De turn-by-turn navigatie geeft elke instructie aan met een duidelijk geluidssignaal. Met zijn eenvoudige menustructuur, duidelijke knoppen en groot aanraakscherm dat goed leesbaar is in zonlicht, biedt de Mio Cyclo 200 optimaal gebruiksgemak.

Van Koolhoven…

Klaar om te vertrekken? We starten op de Koolhovenlaan, nemen op de rotonde de eerste afslag naar de Reeshofweg en fietsen vervolgens richting de Bredaseweg. De Freebike heeft een voorwielmotor waardoor je makkelijk in elke versnelling weg kunt rijden. Let wel: verminder in de bochten je snelheid, stop even met trappen en laat de motor van de e-bike zijn werk doen om wegslippen te voorkomen. De Gazelle e-bike heeft daarentegen een middenmotor, zoals de meeste e-bikes. Voor de gewichtsverdeling is dat gunstig en het fietst en stuurt lekker makkelijk.

Via de Bredaseweg

Op de Bredaseweg fietsen we een heel stuk rechtdoor tot aan de Ringbaan-West. We maken het onszelf dus niet te moeilijk en laten de motor van de e-bike iets harder werken om extra vaart te maken. De Freebike heeft negen standen en de Gazelle zeven, dus waarom zouden we daar geen gebruik van maken? Tref je warm weer, dan fiets je dit stuk ook nog eens lekker koel in de schaduw.

Voorbij Westpoint

Eenmaal bij de Ringbaan-West ga je op het kruispunt linksaf. Net voor Westpoint op het pleintje voor CZ staat een van de ‘Social Sofas’. Deze bankjes, of beter ‘benkskes’ genoemd, zijn een initiatief van Tilburgse cabaretière Karin Bruers. Ze zijn speciaal bedoeld als ontmoetingsplek waar je gezellig even een praatje kunt maken (en van de zon kunt genieten!).

… naar de Korte Heuvel

We zijn er bijna! Via Westpoint fietsen we de Hart van Brabantlaan op en gaan we rechtdoor tot aan de Heuvelring. Je hebt bijna je doel bereikt (laat je niet verleiden door Intermezzo ;-)). Parkeer je e-bike in de gratis bewaakte fietsenstalling op de Heuvel. Deze is elke dag van 7:30 tot 4:30 uur geopend. Vanuit de fietsenstalling plof je binnen een minuut neer op je favoriete terras op de Korte Heuvel. Onze tip? Café Bakker! Bij deze industriële, gezellige en knusse borrelbar kun je heerlijk een paar uur vertoeven op het terras, aan de bar of in de binnentuin.

Verrassingsroute terug naar huis

Neem op de terugweg dezelfde route terug of probeer iets nieuws. Laat je met de ‘Surprise Me’-functie op de Mio Cyclo 200 verrassen! Je geeft aan hoeveel kilometer je wilt fietsen en vervolgens krijg je drie verschillende fietsroutes voorgeschoteld waaruit jij je favoriet kunt kiezen.

Onze e-bike toppers

Transporter Bronx

De Freebike Transporter Bronx is een oer-Hollandse elektrische fiets met voorwielmotor, perfect geschikt voor mama’s, scholieren en mensen met een trendy lifestyle. De kenmerkende voordrager valt direct op en is perfect bestemd voor je schooltas, boodschappentas of nog leuker een bak of mand naar keuze. Door de dubbele pootstandaard en het stuurslot blijft jouw fiets staan, hoeveel je ook meeneemt. Deze robuuste elektrische fiets is in elke kleur samen te stellen middels de unieke Freebike configurator. Ook kun je zelf de handvaten, het zadel, het frame, de snelbinders en accu kiezen.

Gazelle Luzern HMb

Dankzij de sterke en betrouwbare middenmotor fiets je met de Gazelle Luzern HMb 400 Wh moeiteloos je favoriete fietsroutes in Tilburg. Deze sportieve fiets is licht en onderhoudsarm. Door de lage plaatsing van de Bosch Active Plus middenmotor heeft de Gazelle een uitstekende wendbaarheid en wegligging. De zeer krachtige motor brengt je geruisloos naar iedere bestemming. Daarbij bieden de 7 versnellingen, de stuurvering en zadelvering optimaal fietscomfort en voelt de ondersteuning heel natuurlijk aan, doordat de motor direct de trappers aandrijft.

Transporter Bronx

– Kleur: naar keuze
– Framehoogte: dames 46, 49, 53, en 57, heren 49 (Black), 53 en 57
– Wielmaat: 28″
– Accu: Samsung Li-lon, standaard 36v- 10,4 ah, 374 Wh
– Ondersteuning: 9 standen
– Motorplaats: voorwiel
– Motor: Shengyi 250W, brushless incl. vrijloop + walk assist, tot 40 Nm
– Max. snelheid: 25 km/h
– Versnelling: Shimano Nexus 3
– Display: Digitaal LCD
– Achterlicht: Spanninga Lineo geintegreerd in accu
– Voorlicht: Spanninga Swingo
– Zadel: Selle Royal Drifter
– Laadtijd: 4-6 uur
– Fietsstandaard: dubbelpoot

Gazelle Luzern HMb

– Kleur: Eclipse black
– Framehoogte: dames 49, 53, 57, heren 57, 61
– Wielmaat: 28”
– Accu: 400 Wh
– Ondersteuning: 7 standen
– Motorplaats: middenmotor
– Motor: Bosch Active Line Plus (50 Nm)
– Versnelling: Naafversnelling
– Merk versnelling: Shimano
– Type naaf: Nexus
– Frame materiaal: Aluminium
– Max snelheid: 25 km/h
– Gewicht: 22,4 kg
– Voorlicht: 30 Lux koplamp
– Fietsstandaard: enkele poot